Recent Posts

Search This Blog

Friday, 20 March 2015

Energy Drain Out Project, Adam


ASSALAMU'ALAIKUM

Selamat pagi semua...hampir sebulan juga ye aku tak update blog aku ni...
Busy ke? Taklah sibuk cuma tak berkesempatan hahaha...bukan sama maksud ke dua tu?

Apa-apa ja lah ye...

Entri tertunggak yang aku patut up  2 minggu lepas tapi lambat pula keretapi sampai. Banyak tol!
Sejak bila keretapi dikenakan tol pun aku tak pasti. Hahaha...

2 minggu lepas, aku ke Meru, Klang sebab ada kenduri kesyukuran anak kawan aku sempena genap umur anaknya 2 tahun. Selepas kenyangkan perut, terus lajak ke Setia Alam City Mall, nawaitu nak draining out this boy's energy dengan harapan dia tidur awal malam nanti.

Selepas kami kepenatan melayan Adam main dekat playground, kami yang energy drained out dulu. Adam steady  je lagi. Kering tekak menjeritkan budak ni, nak mencari air jauh sangat nak masuk ke dalam. Ternampak abang jual aiskrim potong terus meluru tak pandang kiri kanan dah. Hahaha. RM1 sebatang, macam-macam perisa ada. Petak hampir segiempat sama bentuknya. 
Selalu tu bentuk segiempat tepat tirus slim. Haha hentam sajalah. Tekak aku dah kering. Banyak lagi tenaga nak guna untuk budak tu nanti.

Adam share aiskrim dengan paknya. 1st time aku bagi dia makan aiskrim. Ehh reti pulak budak ni menjilat. Entah-entah dekat rumah pengasuhpun dah biasa makan agaknya. Adeii...sabar ja lah.
Tak berapa yakin sebenarnya nak bagi budak ni makan aiskrim. Takut batuk. Tapi TERRRbagi juga ni! Hahaha...

(Adam & His Ice cream)
Happily enjoy his moment with the vanilla ice cream bought by Mama! Layannnnn....

Habis sebatang aiskrim, meluru ke tengah padang pula. Tengok macam menarik ja ramai dok main bubbles!! Haa gambar di bawah ni, Adam sibuk mengejar bubbles pulak.

Pada sesiapa yang pernah sampai ke sini, sedia maklum padangnya di tengah-tengah ye, berbentuk bulatan kalau tak silap aku. Dikelilingi tasik buatan, mungkin. Tak tau pulak sejarah tasik ni kan...hehe

Ramai juga yang rajin mencampakkan makanan bagi ikan makan. Siap ada orang jual makanan ikan lagi dekat titi menyeberang ke tengah padang tu. Sepaket RM2. Tapi kami tak beli pun lah.
Sibuk mengejar bubbles  je. Sampaikan Adam hampir lajak berlari masuk ke dalam tasik semata kejarkan bubbles tu. Nasib baik paknya perasan. Kalau takk...splussshhhh lah dalam tasik tu ye nakk...!

(Adam berparti buih...oppsss)

Jam hampir ke jam 7 malam. Ajak paknya balik sebab risau tak sempat Maghrib di rumah pula nanti.
Aksi berperang mengalihkan perhatian Adam dari bubbles dan bola pun bermula. Pantang nampak bubbles atau bola, nak diambilnya buat macam harta sendiri. Waduhhh...bikin ribut ini budakkk...

Jenuh paknya cuba control anak bujang yang seorang ni tantrum, apa lagi, melalak sampailah ke kereta, sumbat susu baru diam.

Fuhhh...misi tak berjaya. Budak ni masih banyak tenaga. 

Sehingga berjumpa lagiii...hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...