Recent Posts

Search This Blog

Tuesday, 12 October 2010

Rumah Terbuka Bersama Kawan Diploma

Assalamu'alaikum..


Selamat pagi...
Alhamdulillah syukur kepada ALLAH SWT kerana masih beri aku kesempatan untuk bernafas menikmati rezeki limpah kurniaNYA di muka bumi ni hari ni...justeru memberi kesempatan kepada aku untuk terus-menerus sambung post kat blog aku ni..


Pagi ni macam biasa, aku sampai opis sebelum jam 7 pagi dah tercongok depan laptop kat meja opis. Hehehehe...Apa lagi kepala pun ligatlah cari idea, apa yang aku nak post kat blog aku hari ni...


Hmmm..tiba-tiba aku teringatkan teman-teman diploma aku dulu. Banyak betul kenangan aku dengan budak-budak tu...sometimes I miss 'em a lot! So lemme shares dengan korang openhoz kami pada 25 September 2010 lepas. Walaupun tak se-grand rumah terbuka yang lain, tapi kami betul-betul enjoy and very happy to gather with each others again. Again? Yeee hampir setiap tahun kami akan cuba meluangkan masa juga untuk berkumpul sama-sama, makan sama-sama dan kami suka senang macam tu. Orang kata always keep in touch. Tak nak terputus hubungan walaupun tau masing-masing sibuk bekerja dan ada juga yang sudahpun berumah tangga. Pada 25 September tu, tak semua yang datang. Lebih kurang dalam 30 orang je termasuk yang datang dengan tunang, girlfriend bahkan dengan somi atau isteri masing-masing pun ada. Hehehehe..Aku? Aku datang dengan member baik aku laa...Hehehehe


Aku tak sempat nak snap gambo bebanyak. Ni antara gambo yang ada...Hehehe. Ehhh lupa pulak aku nak bagi tau buat kat mana kan? Adehhh sengal betul! Openhoz ni dibuat kat rumah sewa Bobon, Pian, Zed, Pekweh dan sorang lagi aku tak tau nama di Seri Kembangan. Hukhukhuk...sorry! Aku sampai kat umah sewa dorang dalam jam 6 petang.



(Pian a.k.a KK sebok kemas pinggan dan cawan polisterin untuk tetamu)


(Dari kiri: Zed, Shidi dan Bobon - sebok nau mem-BBQ kan ayam-ayam dan sosej)


(Berbatang-batang sosej yang bakal dikorbankan!Ooppsss..Hahaha)


(Ayam-ayam dara dan teruna..yang hampir masak. Masa ni budak laki yang amek port)


(Perghhhh....Berrrrr...!!Dap-dap!)


Masa ni aku ni tak menyebokkan diri lagi. Sempat lagi berjalan sana sini snap gambo orang tu orang ni...ke depan ke belakang. Hehehe sebab aku dah selesai part aku potong buah tembikai siap hidang. Buah tembikai je la.Hehehehe..Menu tak banyak sangat pun...cuma ayam, sosej, nasi goreng kicap dgn nasi goreng cina, pisang tembikai sebagai pencuci mulut, spageti, sambal belacan dengan air 'rebena' bak kata Pekweh. Kekeke


(Ehhh tangan aku masuk gambo sikit laa..hehe..Shidi dengan Bobon The Tokei Ayam)


(Sos BBQ yang dorang gune untuk perap ayam)


(Dari kiri: Pian a.k.a KK, Shidi, Kodin, Bobon, Osmet Bobon, AKU! Hee~)


(Alamak Pian! Sori..!Haha nampak kepala je)


(Dari kiri: Bobon, Kodin, Pian (Belakang Pian Pekweh-Hee~))


(Zed model kusi!Hahaha...sian dia kelaparan sik tunggu ayam je..)


(Shidi dengan Wiyah...asben and wife..Suwwiit!^^)


(Kodin dengan Lat...tunggu ayam masak..Peuwwiit!^^)


(Time Maghrib barulah hampir semua makanan terhidang. Spageti awek Pian buatkan. Dap!)



(Pali yang terlalu obses dengan tembikainya!Wahaha..nasik goreng tu Pian yang masak tau korang!Sedap!Kekeke)



Aku makan tak banyak sangat pun. Aku just ambik nasik goreng cina sikit, sosej sebatang, ayam seketul. Spageti aku merasa dari pinggan Angah jek sebab dia tak habis makan..kekeke..majlis bandaran la aku tolong dia habiskan makanan. Lepas aku dengan Angah dah kekenyangan, Angah stop pegi solat, yang aku pulak kebetulan cuti bulan terus keluar ambil alih tempat BBQ. Yeaahhh ini lah yang aku tunggu-tunggukan. Tadi petang nak menyebok, penuh sangat dengan budak laki. Tapi sayang betullaaaa tak ada sape pun yang sudi snap gambo aku time tu. Buat penat je aku susah payah berpeluh berpanas dok belek ayam-ayam kongkang dengan batang-batang sosej tuh! Uwaaaa...hahaha


Pekweh cakap dia jemput dalam 40 orang je, tapi yang datang tak sampai 30 orang kot. Banyak makanan lebih. Gambo Mat Ija dengan tunang dia aku tak sempat snap. Padel pun datang sorang, tak bawak tunang dia. Hmmm sape lagi yang aku terlupa nak sebut..Haa Asrul Shariff a.k.a Lat datang dengan wife die.


(Aku dengan Angah menggedix!)

(Wan tecit dengan Angah pulak menggedix)


P/S: Jumpa lagi korang tahun depan pulak...sama ada majlis berbuka atau openhoz lagii ^^ SELAMAT HARI GHAYEE..!




Update 18/08/2011 : Aku realize something, so aku nak buat nota kaki kat sini...semua gambar gambar di atas aku snap sendiri guna camera digital kawan aku. Sekali lagi aku bagi tau, sekiranya ada yang tidak selesa, sila tinggalkan komen, dan aku akan ambil tindakan segera. InsyaALLAH. Yang baik dari DIA, yang buruk dari aku.

Monday, 11 October 2010

EVERYDAY WE DID THE SAME THINGS

I got this from my Love whenever I'm so in stress working...hehehe


MONDAY

Mad as HELL!
TUESDAY
Slowly coming out of it.........
WEDNESDAY
But not quite there, so watch IT!
THURSDAYThe end of work week is in sight....
FRIDAY and SATURDAY
TGIF...Love my Saturday
SUNDAY AFTERNOON
Oh-Oh
SUNDAY NIGHT Here we go again!!!

P/S: Every day I will facing all this ^^ Is it same goes to you guys??



Update 18/08/2011 : Aku realize something, so aku nak buat nota kaki kat sini...semua gambar gambar di atas aku ambil dari emel yang forwarded kepada aku. Sekali lagi aku bagi tau, sekiranya ada yang tidak selesa, sila tinggalkan komen, dan aku akan ambil tindakan segera. InsyaALLAH. Yang baik dari DIA, yang buruk dari aku.

Friday, 8 October 2010

'Makcik Balang'

Assalamu'alaikum...

Selamat Pagi semuaaaa...

Alhamdulillah hari ni macam biasa aku sampai opis sebelum jam 7 pagi...
Rutin harian aku hari bekerja, sampai saja opis apalagi kalau bukan Facebook! hehehe...Check comments, check messages in inbox...finally menyebok pula dalam page member aku yang lain-lain...
Tiba-tiba...
Aku terpandang page Makcik Balang. Soalan pertama yang bermain dalam kepala aku yang sewel ni..."Apa khabar lah Makcik Balang sekarang ek?" Tersenyum aku sorang-sorang apabila teringatkan perangai sengal siput aku pada Makcik Balang dulu...hahahahaha...
Mesti korang tertanya-tanya apa hubungan skandal aku dengan Makcik Balang ni kan? Dan paling utama, mesti korang tertanya-tanya siapakah gerangan insan yang dipanggil Makcik Balang ni? Dan kenapa mesti Makcik Balang bukan Makcik Botol kan? hahaha

Meh aku 'story-mory' kat korang siapakah sebenarnya Makcik Balang dalam hidup aku selama ni...
Sebenarnya aku pun tak tau nama penuh Makcik Balang ni...hahaha ada rasa macam nak rimbuk tak muka aku sekarang ni? Tapi itulah kebenaran lagi kenyataan yang tidak boleh disangkal lagi...memang aku tak pernah kenal nama penuh Makcik Balang ni walaupun hampir 3 tahun lebih aku bersama hubungan skandal dengan Makcik Balang...

Aip...aip..aip jangan fikir bukan-bukan dulu! hahaha
Makcik Balang ni sebenarnya aku kenal dengan dia sejak aku sambung diploma kat UiTM, kampus Arau. Makcik Balang ada bukak satu kedai kat dalam kampus dan apabila korang tengok je kedai dia...di situ lah korang akan bertemu jawapan dari mana panggilan Makcik Balang tu datang. hehehe... Kedai makcik amat terkenal pada masa tu. Semua student tak kita siang malam sebelum pergi ataupun selepas balik kelas mesti akan menyinggah kedai makcik beli jajan. Mungkin sebab sikap ramah makcik buat kami semua selesa dengan makcik. Waaaa rindu pulak tiba-tiba aku pada Makcik Balang. huhuhu..Meh aku perkenalkan kat korang Makcik Balang dan Pakcik Balang bersama kedai nya...

(Taraaa....perkenalkan MAKCIK DAN PAKCIK BALANG yang amat kami rindui)

(Ni lah kedai makcik dan pakcik Balang dari pandangan depan...aku tak pasti sekarang dah macam mana keadaannya kedai makcik)
 
Hmmm...abeh tu apa kena-mengena gambar-gambar dengan panggilan Makcik Balang tu? Mananya ikon Balang tu datang? Mesti korang tertanya-tanya macam tu kan? hahaha sabo laa...ha ni dia proof nya!

(Ni lah balang-balang yang menjadi punca rezeki Makcik dan Pakcik Balang)

(Balang-balang yang menjadi sejarah dalam hidup aku bersama makcik Balang..wahaha)

Haaa sekarang dah tau kan dari mana datangnya nama panggilan Makcik Balang di situ yee...hehehe itulah sejarahnya panggilan Balang tuu...kat sinilah kami selalu menyinggah beli jajan sebelum dan selepas pergi kelas mesti nak singgah Mushroom. Ha? Mushroom pulak? Apa pulak Mushroom tu? hehehe Mushroom tu nama panggilan untuk kawasan kedai-kedai yang dah macam pulau kedai kat situ...selain kedai Makcik Balang, ada banyak lagi kedai-kedai lain disekeliling tu tapi kedai makcik antara yang ter-pemes.

Wahhhh rindunya nak masuk kampus semula...mesti dah banyak perubahan sekarang kan..tup tup lebih kurang tolak bahagi darab tambah hampir 4 tahun aku dah tak jejak masuk dalam kampus tu. Banyak kenangan aku tinggal kat sana. Huuuuhhh...sedih pulak tiba-tiba...

Aku ingat lagi ada satu hari tu, aku baru balik dari test subjek Pn.Shahrizat. Aku dah tak ingat dah apa nama subjek tu, tapi yang aku ingat test tu dijalankan sebelah malam dekat dewan kuliah (DK). Aku tak boleh jawap langsung test tuh sebab aku tak study langsung. Hahahaha padanla dengan muka aku kan?

Tapi nak dikatakan sengal tak sengal...aku tak puas hati jugak sebab tak boleh jawap. Balik je dari test aku singgah kedai Makcik Balang, aku masuk bahagian jajan paling tepi kedai sekali...aku sepah-sepah kan barang Makcik Balang. Elok-elok makcik susun, aku ubah sana sini...keropok aku letak tah kat mana-mana...gula-gula pun aku perkotak katikkan...Hahahahahahaha. Lepas dah selesai keja sengal aku tu, aku pun dengan muka tak malu tak rasa bersalah aku balik kolej macam tu je...dahla sepahkan barang makcik, aku tak beli apa-apa pun masuk kedai dia. Aku just masuk hanya untuk nak sepahkan sahaja...hahahaha apala dosa kedai tu kat aku kan?? Hahahaha...kenangan tengik!
Mintak maaf mintak ampun pakcik dengan makcik. Saya tak sepahkan banyak pun, sikit jee..kekekeke...


Semoga perniagaan pakcik makcik sekeluarga lancar dengan jayanya...tak lupa juga saya doakan pakcik makcik dimurahkan rezeki dan panjang umur hendaknya. Mintak maaf ye makcik pakcik. Hehehehe InsyaAllah berkelapangan akan saya jejakkan jugak kaki ni ke kedai makcik pakcik semula suatu hari nanti. Jaga diri kesihatan yeee....Got to go guys. Jumpa lagi!
P/S: Makcik Balang ada fans tau korang kat Facebook. Hahaha. Nanti rajin-rajin jenguk-jenguk la page makcik search Makcik Balang.



Update 18/08/2011 : Aku realize something, so aku nak buat nota kaki kat sini...semua gambar gambar di atas aku ambil dari FB Makcik Balang sendiri. Sekali lagi aku bagi tau, sekiranya ada yang tidak selesa, sila tinggalkan komen, dan aku akan ambil tindakan segera. InsyaALLAH. Yang baik dari DIA, yang buruk dari aku.

Saturday, 2 October 2010

P.A.I.N.F.U.L


For sometimes I push myself so hard to make myself accept what I'm facing right now...
But she seems can't...
She seems she don't want to believe it...
Maybe because we are so close with each other...

Sampaikan dia tahu bila aku tipu...
Sampaikan dia tahu aku berpura-pura happy depan dia...
Sampaikan dia tahu yang aku pretending tough in front of her...

And till the end seems that she refuse to accept it...
Sampaikan sometimes kitorang gaduh just because of benda kecik...
We both keep hurting each other...
Because of don't know what to do anymore...
I don't want to put blame on her...
Never...
Not her fault...

Then...

Somehow...is it my FAULT?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...