Recent Posts

Search This Blog

Friday, 3 October 2014

Kereta di Malaysia Tiada 'Signal'


ASSALAMU'ALAIKUM

Hmmm dah berapa minggu ye aku drive sendiri ke tempat kerja?
Hampir sebulan mungkin. 

Banyak kereta di Malaysia ni tak ada signal ye?
Suka suki dia ja nak masuk lorong orang tanpa mintak permission.

Yess it's not our road and it's not even your road too!
We're sharing..definitely even we're sharing please do have some respect whenever you are taking others, at least by giving/telling your way (give your signal please!)

Ughhhh....sakit hati betul aku kalau jumpa dengan kereta mewah, beli mahal-mahal tapi lampu signal 'rosak'.

Susah sangat ke nak bagi signal ke kanan atau ke kiri?
Guna jari ja laaa..bukannya nk suruh guna seluruh badan tulang 4 kerat tuuu....

Tak faham betul aku!!!

Kalau orang bagi signal dekat aku, dari situ kita faham he/she is requesting a way for him/her to get in the same road with us. Ok aku boleh bagi tak ada masalah. 

So, guys out there please ye....bukan susahpun nak bagi signal.
Kalau rasa menyusahkan apa kata beli kereta bagi tau dekat dealer, why don't you please take off the lights all together termasuklah lampu depan. Kurangkan kos sebab sekarang ni petrol dah naik harga ye.

Ughhhhhhhhhhhhhhh!!

"Abang Balik Hari Ni!"


ASSALAMU'ALAIKUM

Selamat pagi semua...
Dah lama betul aku tak update ye.

Who's coming home?
Encik suami balik hari ni setelah 5 hari ke Gebeng atas urusan kerja di sana.
My 2nd phase for having a-hard-time-mom disease will be end by the end of today, InshaaAllah.

Bukan senang ye adik, kakak, abang, pakcik dan makcik di luar sana menjadi single-mom. Ini baru anak seorang belum lagi berorang-orang ye. Hahaha.

Seperit sepenat mana pun aku balik dari kerja, aku cuba juga cari ruang masa untuk melayan anak yang mesti rindu dan tunggu aku datang ambik dia di rumah babysitter. Mana taknya, baru bagi salam dari depan rumah, aku dah dengar suara Adam merengek kat dalam suruh Umminya bukakan pintu...kalaulah boleh bercakap, seolah-olah ayat ini yang keluar agaknya...

"Ummi bukakan pintu tu...Mama Adam dah sampai. Cepat la mi!"

Haaa..gitulah kekdahnya....
Nampak ja aku terus datang dekat dan dipeluk ciumnya aku. Seolah-olah faham Mama dia sangat penat baru balik kerja.
MasyaAllah hanya Allah ja tau perasaan aku masa tu. Betapa bahagianya aku disayangi oleh anak kecil ni. Itupun satu rahmat Allah juga kan?

Alhamdulillah habis hilang segala penat macam luruhnya dedaun kering dari pepohon kayu. Aicehhh ayat novel pulak...

Petang ni encik suami balik, mudah-mudahan selamat perjalanannya.
Selamat sampai inshaaAllah
...Aminnnn...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...