Recent Posts

Search This Blog

Friday, 5 September 2014

BBQ Chicken : Jerk BBQ Chicken Set


ASSALAMU'ALAIKUM

Jumaat lepas sempena menyambut hari-hari terakhir colleague kami membujang, kami beramai-ramai pergi makan di BBQ Chicken cawangan Plaza Pantai, Bangsar.

Bangunan stesen LRT Kerinchi tu...bawah tu ada baru bukak cawangan restoran ni.

Aku cuba menu macam dalam gambar di atas tu ha...
Nama menu tu Jerk BBQ Chicken set.
Boleh pilih side dish kalau ambil sekali nasik.
So, nanti dalam 1 pinggan akan ada 1 piece chicken, salad, side dish (aku pilih grilled corn) dan nasik dalam amount 1 mangkuk kecik gitu.

Ayam dia memang sedap, salad pun not bad. Tapi nasik dia je aku kurang sikit.
Mungkin sebab aku suka makan nasik lembut. Hehehe.

Servis dekat situ memang lambat, tempatpun terhad.
Kalau nak bila sampai je terus dapat tempat duduk, better make a call and reserved. Tu jelah caranya. Kalau tak anda mungkin perlu beratur panjang di depan restoran tu sampailah ada customer lain bangun. Hahaha.

Kepada sesiapa yang memang suka makan dan mencuba makanan baru bolehlah berkunjung ke alamat seperti yang tertera di bawah ni:

Bangsar Trade Centre
D1.14, Plaza Pantai, Off Jalan Pantai Baru, 59200, Kuala Lumpur
Tel: (03) – 2201 4150



Thursday, 4 September 2014

Sampel Suffy Goat Kini Di Pasaran!!


ASSALAMU'ALAIKUM

Terlupa pulak nak update pasal susu kambing ekstrak pemakanan sunnah kita ni ye.

Sekarang sampel susu Suffy Goat boleh didapati di pasaran!

Boleh dapatkan PERCUMA untuk pelanggan yang walk-in ke stokis atau dengan bayaran RM7 SAHAJA untuk pengeposan.

Harga promosi masih diteruskan untuk pelanggan pertama dalam rekod kami!



Hubungi kami di WhatsApp/SMS ke nombor:
017 6190 035
untuk dapatkan harga istimewa!

Tak Cukup Duit?


ASSALAMU'ALAIKUM

Selamat pagi!!!
Belum sempat breakfast aku breakfast-kan dulu blog ni...hahaha...
Aku bukan nak 'jual' skim cepat kaya ye...atau MLM. Hahaha...

Zaman sekarang ni serba serbi guna duit. Walaupun keluar window shopping tapi dalam tak sedar sebenarnya kita masih juga menggunakan duit. Duit apa? Haaa duit minyak/tambang/makan/minum atau sebagainya masih kita belanjakan walaupun tak 'membeli' apa-apa. Betul?

Nak gaji sebanyak mana lagi agaknya baru dikatakan cukup ye?
Gaji bukannya tak ada increment. Lainlah kalau gaji mati. Tapi dalam tak sedar, setiap kali increment gaji, komitmen kita pulak bertambah. Haaaa itulah dia puncanya kita terasa macam gaji kita tak pernah cukup.
Kos hidup pun makin tinggi, tak pernah lagi dengar kos hidup makin rendah.

Maka terlahir la statement 'tak cukup duit' tadi tu...
Dah kenapa aku pagi-pagi bercakap pasal 'duit' je ye?

Sebenarnya ada orang tegur, jangan disebut-sebut 'tak cukup duit' sebab itupun boleh jadi satu doa.
Nanti betul-betul tak cukup duit. Katanyalah.

Hmmm dah betul memang tak cukup duit, duit yang sedia ada perlu dibelanjakan ke arah yang lebih priority nya. Lainlah kalau kita guna statement 'tak ada duit'. Ha itu betul penipu dan boleh jadi satu doa. Padahal masih ada berbaki walaupun hanya sekeping not biru ataupun sekeping 5 sen tapi masih dipanggil 'duit' kan? Sepatutnya kita guna statement 'tak cukup duit' tu baru betul!

Betul, setiap kata-kata itu boleh jadi satu doa untuk diri sendiri.
Tapi kena ingat, kalau betul 'tak cukup duit' buat cara tak cukup. Jangan belanja sesuka hati just sebab takut nanti jadi satu doa macam aku sebut tadi tu.
Allah pun tak suka kepada pembaziran. Betul?

Haaa fikir-fikirkanlah ye.
Kalau salah tolong betulkan. Ni sekadar personal opinion sahaja.
Pagi-pagi dah meroyan.
Tetiba sentap bila ada orang yang menegur tu sendiri pun suka merungut tak cukup duit. 
...Hmmmmm...
Macam-macam ragam manusia...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...