Recent Posts

Search This Blog

Monday, 4 April 2016

Cara Menghapuskan Pepijat atau Hama II




ASSALAMU'ALAIKUM

Selamat pagi...
Lama betul aku tak update blog. Maaf ye...kesibukan dengan kerja hakiki dan part time.
Sambungan dari entri sebelum ni...


Sedia maklum pepijat atau Bed Bugs  memang serangga yang sangat-sangat tak tau nak cakap....tapi pada siapa yang ada pengalaman sejarah hitam dengan serangga ni...faham sangat lah kesan dia...
Boleh terbawak-bawak sampai ke mimpi pun ada..
Macam aku sampai sekarang pantang nampak benda kecik menjalar, melata je aku terus fobia!!!

Entri lepas aku perkenalkan produk Bio D. Tapi hari ni aku nak perkenalkan produk baru, selain Bio D, aku terjumpa lagi 1 alternatif yang boleh dicuba untuk hapuskan pepijat/hama/lipas atau mana-mana serangga lain juga.
Wow! Aku rasa ni lagi power!!

Namanya Diatomaceous Earth.
Aku tengok banyak branding tapi apa-apa jenama sekalipun asal ada perkataan Diatomaceous Earth, inshaaAllah berkesan.

Gambar di bawah sebagai salah 1 contoh jenama Safer dan Harris.
Boleh cuba Google sebab aku sendiri tak pasti dekat mana boleh beli.
Aku dapat info ni dari sepupu. Suaminya beli online.  Nanti aku cuba dapatkan nama laman web yang suami sepupu order tu.



Selamat mencuba ye semua!! 
Mudah-mudahan entri kali ni mampu membantu...Hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...