Recent Posts

Search This Blog

Thursday, 3 January 2013

Susu Kambing : Pil Susu Kambing

ASSALAMU'ALAIKUM

Selamat pagi...memandangkan kerja aku dah siapkan awal tunggu adhoc tasks sahaja, dari tak ada buat apa apa sempat kot aku update blog kejap kan. Hehehe.

Entri tertunggak. Isnin lepas setelah beberapa lama dok mencari pil susu kambing yang bersesuaian dan berkemampuan akhirnya aku jumpa pil susu kambing seperti dalam gambar di bawah ni di stokis Cosway, Sphere Bangsar South.


Alhamdulillah rezeki aku, masa tu tengah promotion year end sebotol cuma RM19 untuk ahli terkandung 300 biji didalamnya. Harga non-member RM48 sebotol. Aku ambil 2 botol terus dah alang alang dapat beli murah tu kan. Terima kasih kat kawan aku sebab sudi bagi member ID Mama dia untuk aku guna. Kalau tak jangan harap aku dapat beli dengan harga ahli semurah ni. Hahaha. Thanks in advance my friend, Suhaili Shahrul Annuar. Aku backlink blog dia sekali kat SINI.

Aku dah start makan supplement ni sejak hari Isnin lepas, Alhamdulillah aku dah tak ada masalah sakit gusi lagi. Mungkin selama ni sakit sebab aku kekurangan kalsium. Pengambilan susu Anmum Materna segelas sehari dan sebiji pil kalsium sehari masih tidak mencukupi untuk keperluan kalsium badan aku.

Sebenarnya ada lagi brand lain untuk produk susu kambing ni samada dalam bentuk serbuk, cecair atau pil. Paling rendah harga aku pernah jumpa di online dengan harga ahli RM22 sebotol kurang dari 300 biji di dalamnya. So, aku mengambil keputusan untuk mencuba brand ni yang berperisa Butterscotch. Sedap dan tidak berapa manis. Chewable. 

Brand lain yang aku jumpa ada juga berperisa asli (susu asli), strawberi dan coklat. Mungkin ada sesiapa yang berminat dengan perisa lain boleh cuba brand Hi-Goat. Juga brand yang dipercayai keberkesanannya dari segi penghasilan dan penjualannya.

Diharap sedikit sebanyak boleh membantu ibu ibu dan bakal bakal ibu yang mencari supplement susu kambing untuk mengelakkan bayi anda terkena jaundice selepas dilahirkan nanti. InshaAllah semuanya atas izin Allah SWT juga, kita hanya mampu berusaha.

Susu kambing juga sebenarnya bagus untuk ibu mengandung kata sesetengah ibu yang punya pengalaman. Tetapi susu kambing tidak sesuai untuk bayi baru lahir kerana sistem pencernaannya masih tidak mampu untuk mencernakan kandungan susu kambing sepertimana orang dewasa.

Kalau ada sesiapa di sini yang ingin menambah info mengenai susu kambing antara minuman kegemaran Nabi kita Rasulullah SAW ini, bolehlah tinggalkan komen di bawah. Jangan segan segan. Akupun masih belajar dan sama samalah kita belajar. Banyak khasiatnya yang kita tak tahu.

No comments:

Post a Comment

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...