Recent Posts

Search This Blog

Friday, 3 October 2014

"Abang Balik Hari Ni!"


ASSALAMU'ALAIKUM

Selamat pagi semua...
Dah lama betul aku tak update ye.

Who's coming home?
Encik suami balik hari ni setelah 5 hari ke Gebeng atas urusan kerja di sana.
My 2nd phase for having a-hard-time-mom disease will be end by the end of today, InshaaAllah.

Bukan senang ye adik, kakak, abang, pakcik dan makcik di luar sana menjadi single-mom. Ini baru anak seorang belum lagi berorang-orang ye. Hahaha.

Seperit sepenat mana pun aku balik dari kerja, aku cuba juga cari ruang masa untuk melayan anak yang mesti rindu dan tunggu aku datang ambik dia di rumah babysitter. Mana taknya, baru bagi salam dari depan rumah, aku dah dengar suara Adam merengek kat dalam suruh Umminya bukakan pintu...kalaulah boleh bercakap, seolah-olah ayat ini yang keluar agaknya...

"Ummi bukakan pintu tu...Mama Adam dah sampai. Cepat la mi!"

Haaa..gitulah kekdahnya....
Nampak ja aku terus datang dekat dan dipeluk ciumnya aku. Seolah-olah faham Mama dia sangat penat baru balik kerja.
MasyaAllah hanya Allah ja tau perasaan aku masa tu. Betapa bahagianya aku disayangi oleh anak kecil ni. Itupun satu rahmat Allah juga kan?

Alhamdulillah habis hilang segala penat macam luruhnya dedaun kering dari pepohon kayu. Aicehhh ayat novel pulak...

Petang ni encik suami balik, mudah-mudahan selamat perjalanannya.
Selamat sampai inshaaAllah
...Aminnnn...

No comments:

Post a Comment

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...