Recent Posts

Search This Blog

Friday, 3 October 2014

Kereta di Malaysia Tiada 'Signal'


ASSALAMU'ALAIKUM

Hmmm dah berapa minggu ye aku drive sendiri ke tempat kerja?
Hampir sebulan mungkin. 

Banyak kereta di Malaysia ni tak ada signal ye?
Suka suki dia ja nak masuk lorong orang tanpa mintak permission.

Yess it's not our road and it's not even your road too!
We're sharing..definitely even we're sharing please do have some respect whenever you are taking others, at least by giving/telling your way (give your signal please!)

Ughhhh....sakit hati betul aku kalau jumpa dengan kereta mewah, beli mahal-mahal tapi lampu signal 'rosak'.

Susah sangat ke nak bagi signal ke kanan atau ke kiri?
Guna jari ja laaa..bukannya nk suruh guna seluruh badan tulang 4 kerat tuuu....

Tak faham betul aku!!!

Kalau orang bagi signal dekat aku, dari situ kita faham he/she is requesting a way for him/her to get in the same road with us. Ok aku boleh bagi tak ada masalah. 

So, guys out there please ye....bukan susahpun nak bagi signal.
Kalau rasa menyusahkan apa kata beli kereta bagi tau dekat dealer, why don't you please take off the lights all together termasuklah lampu depan. Kurangkan kos sebab sekarang ni petrol dah naik harga ye.

Ughhhhhhhhhhhhhhh!!

2 comments:

  1. mmg ramai pengguna kereta yg cuai ttg signal dan saya juga sering kali terlanggar kereta2 sebegini.

    Tapi apapun, kita kena2 hati2 selalu sbb andainya terlanggar kereta di hadapan kita, kita tetap bersalah(w/pun dia x bagi signal)

    ReplyDelete
  2. betoi tu shameel...ibarat mcm baru nk hilang stress jem
    ni stress hadap pulak org2 yg mcmni kan...huhuhu...sabar ja lah

    ReplyDelete

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...