Recent Posts

Search This Blog

Tuesday, 27 September 2011

BERSAWANG...



ASSALAMU'ALAIKUM....

Selamat pagi semua....bersawang sudah blog aku dah lama beno tak update. Rasa macam baru je update tapi tengok tengok tarikh hari ni...wahh!! Dah hujung bulan September dah rupanya??

Ish...ish...ish...pegi mana ni LG? Hmmm...ada je tapi macam kekangan idea pulak aku nak meng-update blog ni. Rasa bosan pulak dengan blog sendiri..apatah lagi orang lain..lagi lah bosan nak baca blog aku...hahaha aku sedo diri..!

Apa apa pun thanks to Xavi De sebab dia sorang je setakat ni yang sudi menjengah blog aku walaupun aku dah mentioned awal awal yang aku tak bersiaran untuk jangka masa yang panjang ni. Untuk Aneng Hitchies, walaupun dia jarang sekali jengah blog aku..tapi dia sangat rajin pulak jengah wallpost Facebook aku.
Ni dia sekarang katanya tengah busy nak konvokesyen..tu sebab sunyi sikit kalau tak KECAH okayyhh! Hahahaha..

Aku agak busy sejak dua menjak ni...sama jugak lah dengan pakcik Xavi De sibuk dengan praktikal dia. Aku pulak sibuk dengan benda yang bukan bukan..sibuk dengan kerja yang entah apa apa..terasa 24 jam 7 hari seminggu tak pernah cukup. 

Nak sketching pun aku terasa tak cukup masa nak dibuangkan untuk tu...arghhh I really miss my skecthing time!! Aneng Hitchies please encourage me with your sketch of me!  Hahaha macam la Aneng baca. 

Kerja aku sekarang macam membebankan pulak kadang kadang. Tapi ini jelah hasil pendapatan aku untuk sesuap dua tiga nasik seharian. Huhuhu...

Apa apa pun... I LOVE MY JOB! InsyaAllah ada rezeki dan panjang umur dari semasa ke semasa...dari hari ke hari...kerja aku ni aku akan jadikkan sesuatu yang sangat interesting! Interesting la sangat kan. 
Tension jugak lah kalau ada rakan sekerja yang jenis mengelat tak nak hold case apa apa. Ada jugak jenis suka bagi alasan yang tak munasabah..."Aku ada laporan nak kena siapkan..." Padahal just run skrip yang sedia ada je...tak payah start from the scratch pun. Tapi tu pun dah kecoh. 

Budaya jenis suka melonggokkan kerja atas kepala orang lain asalkan lepas perut sendiri. Hohhh....Aku tak kata aku perfect dalam kerja. Tapi once kerja tu diamanahkan masuk tray aku. Aku cuba buat sampai siap walaupun terpaksa korbankan masa makan aku. Aku pun kadang kadang ngelat jugak...tapi tak ada lah sampai hati ni nak longgok atas kepala orang lain...Sabar jelah! Sendiri buat sendiri tanggung la beb! Ni dah la ko buat taik..lepas tu orang tegur, tak nak pulak ko angkat taik sendiri?? WT-Fish!!
Yeee aku tau...tak semua orang perfect.
Mungkin aku asyik nampak kekurangan orang lain..kekurangan sendiri aku tak nampak. Mungkin orang lain yang nampak kekurangan aku sampai dorang pun naik menyampah dengan aku. Hahahahahha...So, take it easy, aku pun dah malas nak ambik tau pasal orang. Lebih baik aku diam buat hal sendiri. Hehehe...

Moral of the values, jangan tau nak kondem orang jek...buat kerja sendiri bagi siap..buat hal sendiri jangan kacau hidup orang lain...Kalau nak tegur boleh tapi dengan cara yang betul. Bukan cara dok mengata belakang..NOT GOOD!!..Bayangkan kalau korang pulak tiba tiba terdengar dari mulut orang..dok mengata hal korang yang korang tak tau apa apa? Terasa beb! Hehehehe...Nak tegur..tegur depan depan...! OK? 

Roger and out!!  Jumpa lagi bila aku dah ada hati nak update lagi ek...hehe..

2 comments:

  1. ehem2...ada nama pakcik tu...wahaha..XD

    aneng mmg tua..
    (xde kaitan, saje nk cari kes..larikkkk)

    ReplyDelete
  2. @Xavi De hahaha....caik pasal ek...aneng jarang masuk blog la pakcik...dia aktif kat FB jek..dia kta nnt nk pindah KL...dan2 tu dia panggil kak fara..hahaha...

    ReplyDelete

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...