Recent Posts

Search This Blog

Wednesday, 28 August 2013

Mosquito Repellent for Kids

ASSALAMU'ALAIKUM

Selamat pagi dan salam sejahtera...hehehe
Memandangkan aku dah siapkan kerja awal, apa lagi aktiviti yang aku boleh buat kalau bukan menaip update blog.

Hari ni aku nak berkongsi pasal Mosquito Repellent for kids. Aku sebenarnya tak pernah tau pun akan kewujudan benda ni. Aku baru dapat tau pun masa pergi beraya ke rumah kawan kepada orang rumah. Kisahnya bermula apabila aku ternampak ada sticker kat belakang anak dia. Ingatkan memang baju budak tu ada corak rupanya sticker untuk menghalang nyamuk atau serangga berbisa menghampiri anak kita.

Balik raya terus kami pergi ke farmasi. Tapi mahal la pulak. 1 bungkusan hanya ada 10 keping sahaja, harganya hampir RM20. Huhh...tak boleh  jadi nih. So, aku pun ambil keputusan cari online. Alhamdulillah jumpa sama sebijik macam dalam gambar di atas tu. 1 bungkus ada 6 keping x 6 stickers semuanya ada 36 stickers berharga RM8.90 sahaja.

Aku berjemaah order dengan kawan office sampai 10 bungkusan dapat percuma 1 keping = 6 stickers dan 4 mosquito repellent berbentuk wrist-band. Alhamdulillah dapat jugak jimat kan.

Kepada sesiapa yang ada anak dan tak pernah tau akan kewujudan benda alah ni macam aku, boleh lah segera mengklik dekat Lelong.my belikan untuk anak-anak ye. Setakat ni Alhamdulillah berkesan jugak la.

Selamat berbelanja! :)

P/S: Sebenarnya ada yang jenis semburan dan losyen tapi untuk kanak-kanak aku prefer menampal pada baju sebab kurang sikit risiko si kecik tu memasukkan ke dalam mulut. Boleh didapati di mana-mana farmasi berdekatan.

No comments:

Post a Comment

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...