Recent Posts

Search This Blog

Monday, 1 August 2011

ABAH TAK PUASA


ASSALAMU'ALAIKUM...


...selesai entri meraban aku pasal puasa pertama aku tahun ni...tetiba aku teringat yang aku tertinggal sesuatu...Alhamdulillah salah satu niat aku untuk kedua orang tua aku tertunai juga hari ni...syukur sangat...mungkin berkat sempena hari pertama Ramadhan ni...syukur sangat...sangat sangat la terasa lega...

....niat apa? hehehe aku rasa tak perlu aku kecah kan sangat tentang sesuatu perkara yang aku ikhlas InsyaALLAH moga diberkati ALLAH TAALA..ameen....
walaupun tak seberapa...tapi aku sangat berharap...dapat menggembirakan sedikit hati kedua orang tua aku...

...Aba aku tak dapat puasa hari ni...tak larat katanya...sempat sampai tengahari je puasanya...perut dia kembali tak sedap..terpaksa berbuka...
beberapa hari lepas Aba aku sering cirit birit...aku fikir Aba salah makan..atau termakan makanan pedas..tapi berlarutan pula berhari hari...InsyaALLAH 05/07/2011 ni Aba ada appointment sekali lagi dengan doktor...

doktor nak masukkan tiub ke dalam kerongkong Aba untuk check saluran pemakanan Aba...dikhuatiri dijangkiti kuman...

...moga semuanya berjalan lancar dan didoakan Aba beransur pulih....penyakit buah pinggang dia pun Alhamdulillah setakat ni ada kemajuan...

hanya kepada ALLAH sahaja kami sekeluarga berdoa..dan berharap...mendoakan Aba akan sembuh seperti sediakala...

.....prayer and hope only to ALLAH.....!

15 comments:

  1. semoga abah akak cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah dik... :) berkat doa semua..InsyaAllah dia akan sembuh..mmg itu pun harapan kami sekeluarga..tak sanggup dah nk tgk dia sakit...
    berat mata memandang..berat lagi bahu yg memikul :)
    moga ALLAH sembuhkan penyakit Aba dan moga kedua org tua ku sihat2 selalu hendaknnya...ameen :)

    ReplyDelete
  3. Semoga semuanya berjalan dengan lancar dan selamat hendaknnya...

    ReplyDelete
  4. InsyaAllah pakcik..moga semuanya berjalan lancar...ameen :)
    weekend ni balik kampung! oyeahh!

    ReplyDelete
  5. Selamat menjalani ibadah puasa dan semoga aba cepat sembuh..Amin :-)

    ReplyDelete
  6. @Luqeem...
    InsyaAllan ameen...maceh luqeem :) mudah mudahan...

    ReplyDelete
  7. @Anonymous...
    uikss...si lancang ke ni?? dah lama xnampak..pegi mana??
    Selamat menjalani ibadah puasa jugak...InsyaAllah mudah2an..tksh... :)
    tp betul ke the same Anonymous?huhuhu..just wonder..sorry ye kalau salah orang..

    ReplyDelete
  8. fara...windu kt aba hg..hehehhehe...hope pakcik radzi cpt sembuh na...cayok2!taun depan dpt menantu!(*eh..ape kaitan ny??)..larikkk..nnt para tarik tinge!;p

    ReplyDelete
  9. @sue...hehehe bila2 blk la perlis lagi..jumpa aba aku...dia pun da xbapa sihat dah tu nak mai sini...

    ReplyDelete
  10. hmm..u keep referring me as "si lancang". Mind telling me who is he/she? :-) Nway, I'm still here! sorta lost a while but have found my way back. Have a nice day ahead and Selamat Berbuka.

    ReplyDelete
  11. semoge aba scepat sembuh...hehehe

    selamat berpose...

    singgah2 la sni ye :)

    ReplyDelete
  12. urmmm...semoga abah ada cepat sembuh n dapat beribadat kepada Allah s.w.t dengan keadaan yang sihat...Amin

    ReplyDelete
  13. @roq...

    thanks roq...sudi singgah :) rajin2 kan la diri singgah lagi ye..InsyaAllah..moga semua parent kita sihat2 selalu...ameen

    ReplyDelete
  14. @azana...

    InsyaAllah ameen.
    Thanks azana :)

    ReplyDelete

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...