Recent Posts

Search This Blog

Sunday, 17 July 2011

Pencarian URL Paling Unik?!


Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh and Good Afternoon guys!

Dalam tak sedar disebabkan kesibukan yang melanda dalam hidup aku sejak dua menjak ni sampaikan aku tak sedar bulan Rejab telah pun berlalu, Syaaban menyusul yang kini hampir ke penghujungnya.
Ramadhan bakal menjelma tak lama lagi...

Tengah blogwalking aku terpandang satu contest adik Akoo joined. Aku macam tertarik pulak nak menyebok sama. Hehehehe...

Contest ni sebenarnya dianjurkan oleh adik Che' Mad

Kenapa Lembu Gemok??

Hehehehe...tak ada sejarah apa apapun sebenarnya dari nama blog ni.
Aku mula mula terfikirkan gelaran ni masa di tempat kerja pertama aku di sebuah koleh kolej swasta.
Aku gunakan ID nama ni untuk Google Talk aku.

Bermula dari situ lah dengan tak sengajanya hampir satu level kenal aku dengan nama MooMoo 
(kununnya lembu la kan....hahaha)

Sampaikan ke Facebook pun aku guna pernah guna ID nama ni dan sekali lagi dikenali ramai oleh kawan kawan dengan nama pelik aku tu..
semua tanya kenapa lembu?
Tak ada binatang lain ke...



Hahaha jawapannya...mungkin sebab masa aku kecik kecik aku suka main dengan lembu arwah Wan aku kat kampung...dari ke bapak lembu sampaikan ke cucu lembu aku suka main main..panjat pokok jambu semata mata nak petik jambu yang dah ranum kasik lembu makan..
*tapi sekarang ID Facebook dah tukar nama lain...
tapi blog masih mengekalkan kenangan nama Lembu Gemok ni sebab sesekali ia mengingatkan aku pada arwah Wan aku..dan suasana kampung masa arwah Wan aku masih ada...hehehe

Last sekali sebab aku memang suka nama gelaran ni!
Tak kisahlah orang lain nak kata aku apa pun...
Hahahaha...

Sekian. Terima kasih daun ketum kepada Che'Mad ye!!
Have fun reading with my blog!

Tagged:
Azah Skaliskala
Suhailisa


Updated:: banyak gile typo dalam entri aku kali ni...almaklum dah lama tak jenguk..kekeke jari jadik keras..haha *alasan!

12 comments:

  1. hi

    hahaha...cute gile nama lembugemok...
    gud luck.

    ReplyDelete
  2. hi...
    hehehe tQ...macehh sudi visit..
    dah sudi visit..senang senang nnt..sudi2kanlah visit selalu ye..hehe

    ReplyDelete
  3. lembu kurus tak de ke ? haha :)

    tq kerana join segmen che mad :D

    nanti che mad umumkan pemenangnye ye !

    ReplyDelete
  4. @ChentaMusek

    haaa tu pun soalan familiar jgk tu dr kawan kawan..."lembu kurus tak da ke?" ahaha..

    you're most welcome...! saja suka suka join~ :)

    ReplyDelete
  5. lembugemuk..unik pa nama tuh..hahaha~~~
    nice story..
    jmput ke blog shida..baru je join..tq
    http://luvabenbaby.blogspot.com/2011/07/pencarian-url-paling-unik.html

    ReplyDelete
  6. @shida

    macehhh sudi drop n follow...hehe
    i'll follow YouUUu...hehehe

    ReplyDelete
  7. bukak je page ni, xpandng kiri kanan terus baca..
    pakcik ingatkan owner blog ni lelaki..wahaha...
    so sory, 1st time masuk sni, so pakcik xtau. pastu baru perasan ada pic pmpuan...:p

    ReplyDelete
  8. @Xavi De

    hehehe xpe2 maafmu diterima..
    tapi nape bajet blog laki ek?
    kaso sgt ke bunyik nye? wakakaka

    anyway thanks for your drop by n following me...already follow you back...hehe

    thanks yee~

    ReplyDelete
  9. welcome..
    haha..bukan la..
    entah,maybe sbb nama lembu tu yg terlintas laki tu...

    anywy thanx 4 follow back...:)

    ReplyDelete
  10. hahaha...anyway...most welcome!
    and welcome to blogger world! hehe

    ReplyDelete
  11. haha.samalah..ingtkan lelaki..ho3~~~

    ReplyDelete
  12. @shida

    hehehe sorang lagi ingat lelaki...ada rasa kecewa sikit x sbb sebenonye pompuan? haha guwo je ye..why?? why meee...?? hehehe...
    macehh follow lembugemok~ :)

    ReplyDelete

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...