Recent Posts

Search This Blog

Monday, 1 June 2015

Penghujung Musim Harumanis

(Blog Cikgu Azali)

ASSALAMU'ALAIKUM

Hampir sebulan lebih ye aku tak update blog aku nih. Nak kata sibuk sangat sampai tak sempat langsung menjengah, tak juga. Aku log masuk, log keluar balik, tak tinggal jejak. Hehehe.

Bercakap pasal buah harumanis ikon negeri Perlis ni, Alhamdulillah tahun ni ramai juga yang pesan dan sekarang dah hampir ke penghujung musim. Ladang supplier pun dah tutup tapi buahnya masih ada kalau di rumah-rumah orang kampung.

Tahun ni mungkin tahun terakhir aku ambik pesanan buah ni setelah 2 tahun berturut-turut join venture  dengan sepupu aku di kampung. Tahun depan aku rasa nak bersara dah la. Kenapa?
Hmmm aku rasa tahun depan mesti lagi mahal dan kalau mahal tu aku tak reti nak jual dekat orang. Tak sampai hati. Baik hati kan aku? Hahaha...
Kebetulan sepupu aku pun tak sihat.

Sepupu menghidap kanser buah pinggang tahap 4.

Semoga Allah melindungi insan ini, cepat sembuh seperti sediakala inshaaAllah.

Dengan rasminya aku menutup tirai pesanan buah harumanis tahun 2015.

2 comments:

  1. kalau takut nak jual mahal, bagi free laaa.. lagi baik hati. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh pandainya hafizin...hahaha betoi juga kan tu?? bernas betoi idea... :p

      Delete

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...