Recent Posts

Search This Blog

Thursday, 30 September 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamu'alaikum wbt...

Sebelum apa-apa aku nak minta maaf andai kata aku ada terkasar bahasa atau terlajak perilaku melampaui batas sepanjang perkenalan kita dari hujung rambut sampai hujung kaki yee...agaknya masih belum terlambat kot aku nak mohon maaf hari ni kan memandangkan kita masih dalam bulan Syawal...

Mana tau aku ada terambil ke...terpinjam tak bagi tahu ke...tersentuh tanpa izin ke...terkentot sampai pening ke..minta maaf ye semua...sebab bukan disengajakan..kadang-kadang aku terlupa. Minta maaf Zahir dan Batin. Harap tahun ni lebih bermakna dari tahun-tahun lepas penuh dengan hikmah dan rahmat kurniaNYA. Amin.

Hari ni dah berapa Syawal ye? 21 Syawal 1431 Hijrah, baru hari ni aku tersedar aku tak upload gambar raya aku laaa...wakukiiii....tapiiii...sebenarnya tak sempat bergambar pun hari raya tuu...

Nak dijadikan cerita sebelum balik raya pagi Rabu (8 September) pergi opis macam biasa...dan macam biasa jugak sampai awal pagi tak ada sapa pun lagi...memang selalu pun macam tu lah akan sampai awal. Dalam jam 7 lebih baru ada nampak 1-2 batang hidung lain.

Jam 9 budak unit aku masih tak menampakkan batang hidung masing-masing lagi. Aissshhhh....setahu aku lah yang cutinya memang la sah-sah tak datang...yang tak cuti ni pergi mana pulok...tunggu sampai jam 10, Pido baru sampai. Tup...Tup jam 11 Pido kemas beg nak balik...internet pun macam sengal je...aku pun apa lagi..kemas beg terus balik...

Jam 3, aku gerak pergi Bandar Baru Bangi lepas siap kemas beg.
Jam 5 lebih selepas Asar, sama-sama gerak pergi param dengan Along, Akak, Ben-Ben....

Param? Mesti ada yang tak pernah dengar dan tak tahu apa itu param kan? Param sama waktu jek dengan Pasar Ramadhan...kekekeke aku kenal word tu pun dari Along aku. Dia kata orang Penang panggil tuu...

Ben-Ben pula nama samaran anak buah aku yang comel...

(Thanks kak bagi pinjam gambar Mu'adz)
Ok let's back to the topic, jam 10 kami pun mula bersiap-siap dan terus bergerak ke PERLIS....

9 September 2010, Khamis, jam 7-8 pagi, kami sampai ke teratak ayahbonda ku..disambut dengan senyuman oleh bondaku yang tercinta tapi macam biasa lah..Mak tak mandi lagiiii..hahaha tapi kupeluk salam juga Mak yang amat-amat aku rindu tu...walaupun ucuk..hehehe ampun Mak mengumpat Mak dalam blog..Mak tak kisah kaaannn...hehehe

Next angkat beg-beg, guni-guni masuk dalam umah..

Masuk umah je huwarghhhhhhhhhhhh lamanya aku tak jejak kaki kat teratak Aba ni...
Aba! Anak-anak mu dah sampaiiii....hehehe
Sejurus letak beg dan guni Along Akak Ben-Ben, aku terus ambil alih keje lama aku jadi driver Mak pergi pasar beli barang dapur...(masa ni langsung tak mandi lagi terus pegi paso, macho x? hahaha)
Sebelah petang tu aku Along Akak ketiduran sebab malam tadi jauh 8 jam perjalanan tidur tak menentu...Along lagilah tak tidur sangat pun sebab sepanjang malam ke pagi dia drive...sape suh tak mintak gilir..wakakakakaka...aku sedap jugak tidur malam tu..hehe

Besoknye pagi Syawal, macam biasa bangun solat sunat Aidilfitri, berziarah dan diziarahi saudara mara...sampai raya tahun ni aku tak berkesempatan langsung menziarahi dan diziarahi kawan-kawan sekolah aku. Tapi tak apalah, sebab apa yang penting aku dapat luangkan masa dengan seluruh keluarga aku.

14 September, jam 9 pagi aku Aba Mak bertolak balik Kajang naik bas. Kami sambung beraya kat KL pulaaakkk...yahooo...

Tapi sayangnya sepanjang raya tahun ni aku tak sempat langsung nak snap gambar...
How hard it is...I'm the happiest person in the world bila dapat bersama-sama dengan seluruh keluarga aku yang disayangi.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI SEMUAAA....

Selamat menunaikan puasa sunat 6 dan jangan lupa ye nak ganti posaaaa....

2 comments:

  1. Selamat hari raya jugk fara..smoga selamat pegi selamat blk nnti...(^_^)..mintk ampun dr ujung rambut smpai ujung kaki ek..selamat3x..

    ReplyDelete
  2. missing something la...rupanya aku tak balas komen ko amin..hehehe SELAMAT HARI RAYA..sampai skg aku tunggu duit raya ko...tak bagi bagi

    ReplyDelete

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...