Recent Posts

Search This Blog

Monday, 23 July 2012

HARI PUASA KE-3



ASSALAMUA'ALAIKUM

Alhamdulillah, dah masuk hari ke-3 kita berpuasa kan?
Setakat ni semua ok ke? Hehe
Nak nak lagi hari ni kan hari pertama kita berpuasa sambil bekerja...
Tapi untuk negeri Kedah dan pantai timur dikira hari ke-2 berpuasa di pejabat masing masing.

Fenomena bulan puasa setiap tahun, ada yang terus ke tempat kerja lepas bersahur, ada jugak yang sempat tidur dulu sebelum siap ke kerja..
Kat office aku ni ada je yang tidur ni...almaklum 2 hari lepas kan weekend. Lepas sahur je boleh tidur semula. Ini kena bangun terus mencari rezeki. Semoga rezeki lebih diberkati sempena bulan mulia ni ye tak? 

Sebenarnya, semua ni suasana yang biasa masa bulan puasa.
Aku tengok blog orang lain pun, masing masing dengan menu berbuka dan bersahur.
Ada juga yang menceritakan soal pengalaman pergi ke bazar ramadhan atau 'param'.
Tahun ni aku tengok kat televisyen pun dah guna word 'param'. So, term tu bukan asing lagi dah untuk bulan puasa tahun ni. Tahun lepas aku kenal term tu dari Along aku.
(Dah lama aku tak pakai emoticon ni kan? Kekeke)
Alhamdulillah syukur sekali lagi sebab masih diberi peluang kepada aku untuk menyambut bulan mulia ni tahun ni sekali lagi...berdua dengan somiku.

Tahun tahun lepas berpuasa dengan kawan kawan je di rumah sewa.
Tapi tahun ni Alhamdulillah dengan dia :)

Semoga bulan puasa tahun ni lebih diberkati, lebih dilimpahkan rezeki, lebih bermakna InsyaAllah
(Gatal tak? Hehe..Alhamdulillah :)
Itu saja entri aku kali ni.
Sehingga bertemu lagi di lain entri InsyaAllah!

No comments:

Post a Comment

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...