Recent Posts

Search This Blog

Thursday, 15 January 2015

Warung Dusun Gearbox Bandar Baru Bangi


ASSALAMU'ALAIKUM

Warung Dusun Gearbox
Sungai Ramal Dalam, Bandar Baru Bangi,
Selangor, Malaysia
Hubungi:

Pada sesiapa yang familiar dengan kawasan Bandar Baru Bangi atau kawasan sewaktu dengannya mesti biasa nampak, biasa singgah dan merasa makanan di restoran ni kan?

Agak popular aku rasa sebab kalau tanya Encik Google, rata-rata blog ada buat review pasal makanan di Warung Dusun Gearbox nih...

Meh aku cerita sedikit sebanyak pasal salah silah restoran ni. Restoran ni sebenarnya dibuka sejak tahun 1997 lagi. Menurut laman web Dusuntua.com, restoran ni beroperasi dari jam 6 petang sampailah ke 1 pagi. Harapanlah nak merasa waktu tengahari ye. Hehehehe...

Makanan berasaskan masakan Thailand, sup gearbox, goreng-goreng dan macam-macam lagi. 




Masa aku pi mencuba tu, kami order nasi putih, tomyam ayam, telur dadar untuk 2 orang makan, daging masak merah, ais kosong, air suam, air sirap ais.

Tomyam dia memang kaw! Pekat cukup rasa pedas semualah! Menangis-nangis aku nak habiskan. Daging masak merah diapun sedap cuma dagingnya agak kering, mungkin sebab disalai terlalu lama mungkin. Telur dadar kosong, tapi kalau semua menu di atas tu dikira hanya RM16.20, kira ok lah kan?

Nasi putih sampai 3 pinggan RM3.00
Ais kosong RM0.00
Air suam RM0.00
Tomyam RM6.00
Daging Masak Merah RM4.00
Telur dadar - 2 biji RM2.00
Sirap Ais RM1.20

Tapi dia diskaunkan jadi RM16 tepat. Bagi kami, harga tu ok sangatlah kan? Sesekali makan luar bolehlah. Setiap hari kopak juga. Huhuhuhu.

Pada sesiapa yang berhampiran dan masih belum mencuba di restoran ni. Cepat-cepatlah ke sana ye?


Selamat mencuba! :)

No comments:

Post a Comment

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...