Recent Posts

Search This Blog

Monday, 31 December 2012

Hari Terakhir untuk Tahun 2012

ASSALAMU'ALAIKUM

Selamat pagi semua...
Alhamdulillah hari ni aku tetiba rajin nak post entry kat blog aku ni...dalam tak sedar dah pun 31 Disember 2012, hari terakhir untuk tahun ni dan akan bermula tahun baru pada besok harinya.

Tergendala pulak entri aku pasal review set bersalin. Haha. Aku malas nak menaip.
Padahal kerja aku pun hari hari menaip. Alasan sebenarnya malas nak berblog. Itu sebenarnya. Hehe.

REVIEW RINGKAS DARI ENTRI LEPAS...

Entri ringkas pasal review set bersalin, at last aku mengambil keputusan untuk menimbangtara 3 set bersalin daripada berpuluh puluh set tu. Antaranya ialah Shaklee, Nona Roguy dan akhir sekali Amway.
Masih di dalam mencari cari sebenarnya sampailah orang rumah restu dan izinkan aku beli salah satu darinya ataupun combine secara loose pack.
InshaAllah kalau aku rajin aku akan post entrinya nanti ye.

AZAM BARU?
Bercakap pasal tahun baru yang bakal menjelang besok, ada kat sini yang dah tanam azam baru?
Selalunya asal nak masuk tahun baru mesti nak tanya APA AZAM BARU ANDA? 

Orang rumah akupun pernah tanya kat aku soalan yang sama minggu lepas tapi aku tak tau nak jawap apa. Haha teruk kan? Aku malas nak berazam sebab setiap tahun azam tu tak pernah tercapai dalam erti kata lain salah sendiri tak berdisiplin nak capai azam tu. Kekekeke.
I'm going to be a mom next year. InshaAllah...untuk menjadi seorang ibu tahun depan merupakan salah satu azam aku. InshaAllah semoga dipanjangkan umur aku dan anak ini, semoga sihat dan sempurna hendaknya. Menjadi anak yang soleh/solehah, berilmu dan beramal soleh, seimbang dunia akhiratnya.
Semoga dimurahkan rezeki kami sekeluarga, dipermudahkan segala urusan kehidupan dan InshaAllah semoga DIA memberkati kami sentiasa.
 Amin.

Lagii....aihh bila dah menaip ni banyak jugak azam aku sebenarnya untuk tahun depan kan?
Lagi...aku sentiasa mendoakan semoga dipermudahkan urusan bersalinku nanti..diharap anak ini dilahirkan secara normal, sihat sihat sentiasa dan moga dimurahkan rezeki aku boleh menyusukan anak ini dengan susu badanku sendiri sehinggalah umur anak ini 2 tahun sekurang kurangnya.
Amin.

Lagiiii...semoga aku mampu jadi ibu yang baik untuk anak ni, dan isteri yang lebih baik untuk orang rumahku untuk tahun depan.
Amin.

Sebagai kata akhir entri aku kali ni, harap dimaafkan andai kata ada terlanjur kata dan perilaku. Aku cuma insan biasa yang serba kekurangan dan tak pernah lari dari melakukan kesilapan.
Harap dimaafkan ye.

Untuk silent reader, terutama 'orang' tuuuu...tahniahlah dah jumpa blog ni balik! Hahaha...lepas ni syokla dia dok membahan aku lagi kat FB.
Ok see ya next year! InshaAllah :)

4 comments:

  1. fara...
    bile ye due?
    dh thu ke gender bby?
    lame jer tkde d fb..sunyi jer

    ReplyDelete
  2. yan...InshaAllah kalau ikut estimate doc 23hb April nnt :) gender tatau lg..last scan sabtu aritu bb semunyikkan..hehe
    FB? hehe tatau nk update status apa..bukak bc status org ja yan kdg tu..yan mcmna? sihat?

    ReplyDelete
  3. sehat jer..huhu..
    jom la bising2 kt fb..
    bby smbunyik2 ni nth2 gegel sbb memalu kan.. ;)
    tp takpela, gender yg mane pun asalkan bby sehat sokmo..betul tak?
    amik la date 21/4..boley sme dgn bdei yan..ngeeee...

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah kalau sihat...hehe
    bising2 dkt FB? haha dah xtau nk bising apa...yan xpala dok jual inchloss la..baju la...
    aa xpalah girl ke boy ke asalkan sihat cukup sifat InshaAllah aminn...
    owhh 21 April birthday yan..hahaha xtau la yan mcmna kdaannya ni bila nk keluar hehehe doakan kami selamat ye..

    ReplyDelete

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...