Recent Posts

Search This Blog

Saturday, 5 March 2011

RUMAH SERAM SEKSYEN 2 SHAH ALAM - Episod 5

Assalamu'alaikum...

Selamat pagi semua...Alhamdulillah...Tuhan masih izinkan aku bernafas dimuka bumi ciptaan DIA. Semua sihat ke pagi? Anything bad news this morning?  Hopefully, everyday is a bright day for us to begin a new life. InsyaAllah mudah mudahan. Ok! Seperti yang dijanjikan....aku sambung semula cerita rumah seram tu ye....good reading guys ^_^

Masing masing dah serba salah jadinya. Bingung pun iye jugak. Tak tau sama ada nak melawat Naim dekat Hospital Klang atau cari Salleh yang hilang. Akhirnya kitorang call tuan rumah untuk tengok apa patut. Aku dengan Sam pulak pegi Hospital Klang tengok keadaan Naim macam mana. Kalau memang tenat sangat, aku akan inform yang lain lain suruh datang la. Yang lain aku suruh cari Salleh kat keliling rumah, takut takut dia kena sorok. Kami masing masing tawakal je. Masa on the way ke Hospital Klang ni, aku tak tau la si Sam pecut sampai berapa tapi hati aku masih lagi kuat cakap yang hal ni tak habis lagi.

Sampai hospital, aku terus cari Naim. Sebak betul hati aku tengok Naim serius parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek dengan kereta or something else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri aku kuat cakap yang umur Naim ni tak panjang sebab darah banyak gila keluar. Sam pulak tak sanggup tengok, air mata dia dah berjurai jurai macam air terjun.


Doktor pun cakap yang dia ni dah nyawa nyawa ikan tak dapat nak tolong banyak. Aku duduk kat tepi Naim, dia boleh bercakap lagi tapi sangkut sangkut. Dia minta maaf sebab buatkan kitorang jadi susah. Berulang ulang kali dia minta maaf tapi aku masih lagi tak dapat tangkap apa yang dia cakap ni. Akhirnya dia meninggal jugak....aku gagahkan hati aku telefon kawan kawan lain bagi tau pasal Naim dah meninggal. Aku tengok Sam dah terduduk kat tepi balkoni dengan mata merah sebab menangis banyak sangat. Tak lama lepas tu parent Naim sampai. Aku tak sanggup nak tunggu lagi dan ajak Sam balik Shah Alam.

Sampai kat rumah, aku tengok ramai gile orang tengah cari Salleh tapi tak jumpa. Habis satu rumah dia geledah. Lastly, ada orang tua kat situ minta tolong seorang ustaz. Aku tak ingat apa nama ustaz tu tapi lepas Asar baru kitorang jumpa Salleh duduk atas busut belakang rumah. Yang hairannya da 5-6 kali orang cari tapi tak ada pulak jumpa dia dekat situ. Tak kisah la janji jumpa balik Salleh ni. Kitorang punya la suka jumpa si Salleh ni balik. Masing masing ambik keputusan pindah dari rumah tu hari tu jugak. Kebetulan pulak kat Seksyen 7 (pintu belakang UiTM) ada satu rumah untuk disewa, kitorang pindah situ la. Barang barang Naim kitorang angkut sekali. Terus terang aku cakap, memang aku angin gile tengok muka tuan rumah sebab tak bagi tau yang rumah ni 'keras'. Patutla dia suruh bayar RM50 je dulu lepas tu tak bagi bawak barang banyak banyak. Cissss.....


Sedih....sebak semua ada, time dapat tau Naim meninggal tu kan? Tuan rumah tu pun aku rasa macam nak bunuh pun ada. Kokyepun...'samak' la dulu rumah tu...bahasa sopan, bersihkan lah dulu rumah tu sebelum nak menyewakan pada orang lain. Tapi aku tak pasti pulak tuan rumah tu bangsa apa. Korang perasan tak ada mention ke tak? Ok lah kawan kawan...aku meminta izin untuk mengundur diri dulu sebab dah lebih jam 09:00 pagi. Aku sepatutnya dah kena mulakan keja. Huhuhu....nanti sambung lagi ye...^-^


UPDATE 21/10/2011 : SEMAK SINI UNTUK PENJELASAN

2 comments:

  1. fara...sambung la ag....heheheheh

    ReplyDelete
  2. hehehe dah byk hari aku xbukak blog..xsempat...nanti aku sambung ek

    ReplyDelete

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...