Recent Posts

Search This Blog

Wednesday, 30 March 2011

Cute Animal

Assalamu'alaikum...

Selamat pagi semuaa....Alhamdulillah syukur pada DIA sebab masih beri peluang pada kita untuk menikmati ciptaan DIA sehari lagi hari ni ^-^

Halamak awal pulak bos aku masuk hari ni!! Tak apa lah sempat lagi sebelum aku mula buat kijo aku...hehe
Aku tak ada mood lagi ni nak buat kijo ni...Meh aku share something really nice dengan semua. Tapi sebelum tu aku nak tau, ada tak antara semua sukakan binatang?? Aku suka! Tulah dulu belajar tak rajin. Kalau tak mana tau kan rezeki boleh jadik doktor veterinar. Wakaka..Walau anjing sekalipun yang gebu gebu tu aku suka sangat sangat tengok. Tengok je la. Nak pegang tak boleh kan. Haram! Hehehe...Meh kita cuci mata tengok gambar gambar binatang yang comel comel ^-^


(Dua ekor singa jantan ni bergaduh di hadapan pelancong di taman negara Masai Mara, Kenya disebab kan gila betina - Olga Kirillova)

(Seekor kambing di zoo Schoenbrunn, Vienna, tak kisah langsung monyet tu duduk atas belakang dia. Mungkin sebab kambing tu fikir bio monyet tu leh tolong cari kan kutu kot...hee~ - Romashchenko Elena (Maths teacher))

(Bestnya jadik monyet ni kan...leh mandi kat sprinkler je.ce kita yang mandi kat situ..confirm kena kejo!..hehe - Chennai, India)

(Jurugambar amatur,Vedran Vidak, sempat snap scene dua ekor kuda jantan sedang berlawan di gunung Cincar, Bosnia. Iyah yah!! Dush dush...hehehe)

(Homey homey..John, anak kambing dengan anak ayam, Charlie, di Reddish Vale School Farm berhampiran Stockport)

(Holoh holoh shomeyyyy...suwwwiiitt - Sergey Dmitriev dari Barnaul, ayam ni jarang sekali nak hasilkan benih..selalu kena kaco dengan tikus tak sempat membesar..kucing ni dah macam protector pulak...hee~)

(Tengok dalam gambar ni cam comel je..tapi ce pegang confirm geli..wakaka - jurugambar amatur Matt Binstead, Lingfield, Surrey)

(Hai sayang! Wahaha..jatuh cinta dengan bunga ke meerkat?? - Knowsley Safari Park, Merseyside, Liverpool)

(Haa ni bukan kanggaru tau...ni orang panggil wallaby joe pip! wakaka aku pun entam je..ce Google -  ZSL Whipsnade Zoo, Dunstable, Bedfordshire)

(Aku teringin sangat nak pelok menatam ni! Huwarghh tapi duit tak penah cukup cukup nak pegi caik...- Giant Panda Research dan Conservation Center in Chengdu, southwest China's Sichuan province)


(Dating cara baru...haku malas ah nak dating dengan manusia lagi! Asyik kena tipu jek! wakakaka...ni la akibatnya!)


(Masa mula aku tengok..confused jap mata aku lembap pulak tangkap! Aku ingat kepada dua!! Deng! Wahaha - Tiergarten Zoo, Nuremberg)

(Haaaa ni gambo mak die..yang atas tadi gambo anak anak die. Patutnya gambo mak dulu..wakoko haku pedulik hape!..ehehe)


(Kuda terkecil?? Wahh memang kecik betoi nih! Mesti mak dia tak minum susu Anlene masa mengandung.Wahaha - Barnstead, New Hampshire, USA)


(Mula mula aku tengok gambo ni aku budget zirafah..aku boleh pulak dok heran kenapa satu color?? Hahaha mata aku ni nape niiiiiii..?? - Stephen Blake, Zambia)


(Lagi sekali mata aku silap pandang! Aku ingat kan anak kucing! Pang!! Sengal mata aku ni to x?? Ni anak meerkat laa...bila da dewasa jadik macam yang gambo atas sikit.. - Royev Ruchey zoo, Siberian city, Krasnoyarsk)

(Agak agak kalau aku ambik bela kat umah sewa aku...mesti aku lah paling famous kat kawasan tetangga tu kan? Wahhh ayat tak leh blah langsung! Para! Ko nak beli pun tak mampu la! Wahaha pang lagi sekali!! -  Florida USA)


(Sekali pandang macam penyanyi Daesung! Sape penah tengok FO paham la apa aku cakap ni..wakakaka)
(Ni belakang rumah aku je ni banyak kot! Dah naik jemu nak tengok! Wakaka..sengal! Jangan mimpi la! - Tobermory Bay, Isle of Mull, Inner Hebrides, Scotland) 


(Mesti korang fikir aku menyelam snap gambo ni kan? Kan? Ke tak terfikir pun? Berangan ada camera canggih water resistance gamak nye! Haha)

(Trit trit...tritt...sape tak da signal tebisyen kat umah? Aku suggest subcribe  mende alah ni..wakaka..tau tak mende apa tu? Tag satelit kat sirip yu tu tau! Kekekeke...)


(Dia baru keluarkan dari mata dia...caye tak? Wahaha tak de lah! Baru 3 bulan lahir tu..untuk benih baru. Hehehe - Britain)

(Erkkkk geli aku tengok!! Telo dia rupanya!)

(Burung tu terlepas dari mulut dia atau pun ikan tu sendiri lompat nak masuk mulut burung tu? Hmmm...Haha confused den!)
(Macho seyyyyyy...tiba tiba ternampak sekor tu kepala itam...wahahaha..ko sesat ke pe? - Prince Rupert, British Columbia, Canada)

Subhanallah! Indah sungguh ciptaan Allah SWT kan? Setiap makhluk berbeza beza rupa dan sifatnya. Kalau lah aku berkesempatan nak pegi ke semua tempat tempat ni, tangkap gambo...masa tu aku akan terasa..wahhh beruntungnya aku! Hehehe InsyaAllah till one day...!

Jumpa lagiiiiiiiiiiii.................. ^-^

2 comments:

  1. suke sgt ngn anak cheetah tu..
    lau bela seko, kasi makan fiskes(abaikan ejaan), kompom jinak mcm kucing..hehe

    ReplyDelete
  2. @Xavi De

    hahaha ada ati nak bela jgk ke?
    comey keennnnnnss~
    bagi makan fiskes?? ha kalau dia mau makan xpe..kang dia mintak daging tuan dia plak cne? kakaka

    ReplyDelete

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...