Recent Posts

Search This Blog

Wednesday, 9 March 2011

RUMAH SERAM SEKSYEN 2 SHAH ALAM - Episod 6

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Aku malas nak intro la arini...boleh tak aku terus ja sambung cerita ni...kekekekeke

Aku demam 3 hari.
Jenazah Naim selamat dikebumikan kat Raub, Pahang.

Seminggu lepas tu, keadaan dah ok sikit cuma Salleh je yang sakit sakit badan. Akhirnya mulut aku tergerak nak tanya Salleh apa yang berlaku sebenarnya sebab sebelum Naim meninggal tu dia ada cakap kat aku suruh tanya Salleh satu rahsia. Rupanya masa hari 1st day kitorang masuk rumah tu, Naim dengan Salleh dah buat hal. Dia pegi cangkulnya busut kat belakang rumah tu. Si Naim pulak boleh kuis kuis dengan kaki dia. Mungkin pasal tu la kaki dia accident kot (dalam hati aku la). Lepas tu Salleh cerita la, kan ada malam yang kitorang satu rumah kena kacau tu dia dengan Naim pun kena jugak. Tapi hantu tu siap kejar diorang lagi sampai kat jalan. Diorang punya la cuak sampai lari ke tengah jalan. Entah macam mana datangnya kereta tiba tiba dah hentam diorang. Naim tercampak kat tengah jalan, yang dia pulak kat tepi jalan. Datang kereta lain terus lenyek kaki Naim. Lepas tu, Salleh kata dia terus tak sedar apa apa sampailah kitorang jumpa dia atas busut tu. Yang peliknya, macam mana dia boleh duduk kat atas busut sedangkan dia kata dia dah lari ke tengah jalan besar? Kenapa Naim sorang yang kena teruk sangat tapi Salleh tak?

Akhirnya aku dapat jawapan sebenar. Tak lama lepas Salleh cerita dengan aku dia jatuh sakit. Tak tau lah sakit apa tapi 3 bulan lepas tu dia meninggal. Family dia sendiri bingung sebab doktor pun tak tau sakit si Salleh. Tapi aku yakin, kes ni ada kaitan dengan busut yang diorang pegi gali tu. Aku dengan geng geng aku yang lain sempat ziarah arwah Salleh. Paling tak boleh tahan Bob sebab dia roomate dengan Naim. Memang aku tau dia sedih sangat...yang tak boleh lupa kitorang semua nangis masa angkat jenazah Salleh. Rasa sedih sangat masa tu....



Aku, Azmi 'dagu', Sam 'banjar', Wak, Bob dengan Lan, semua sekali selamat habiskan pengajian kat UiTM ni. Buat Naim dengan Salleh, kitorang tetap akan ingat ko sampai bila bila....AL-FATIHAH

Oppss...rumah banglo kat Seksyen 2 tu sampai sekarang ada lagi (agaknya). Setiap kali aku lalu area situ mesti aku rasa sedih sangat. Lagi satu, masa hari last kitorang kat rumah tu si Wak ada tertinggal handphone dia kat bilik atas. So pada siapa siapa yang berani, boleh la ambil handphone tu tapi itupun kalau korang berani la....Nokia 3310.

Sedih pulak kan kalau nak bayangkan kita kat tempat bekas budak budak UiTM ni kan? Ada tak terasa macam nak pegi tengok sendiri rumah tu. Aku sendiri pernah lalu situ semata nak tengok rumah tu masih ada lagi ke tak bulan lepas. Masih ada. Siap ada kereta 2 bijik...van sebijik...aku tak pasti tuan rumah punya atau memang dah ada orang duduk atau rumah sebelah punya, tumpang parking atau pun aku yang salah aim rumah. Wakakaka...siapa siapa yang pernah tinggal di Shah Alam...cuba lah pegi usha usha rumah tu. Kalau tak silap aku kan...rumah tu yang paling tepi sekali. Memang ada pokok besar tapi aku sendiri tak pasti betul ke tak rumah tu. Nak pasti kena masuk la then alami sendiri keseraman tu. Hehehe

Sekian cerita seram aku. Actually dah last episode rupanya. Hehehe sorry la kawan kawan..ingatkan panjang lagi cerita ni. Hehehe...Selain just for fun, ambik lah iktibar dari cerita ni walaupun kita tak tau kesahihan cerita ni.

Tu sebab la orang cakap mulut tu jangan celupar....kaki tangan tu jangan gatal kacau tempat baru yang tak pernah kita kenal.

Wassalam :)


UPDATE 21/10/2011 : SEMAK SINI UNTUK PENJELASAN

3 comments:

  1. para para sakura..ngehehehe...umah nie kt mn wey?kalo dr jln nmpk ke?seram ny weyh..ngehehehe...hg toksah dok gatai p tgk na...;p

    ReplyDelete
  2. sue:: kalau aku tak salah aim..boleh nampak dr tepi jalan..sebab dia rumah paling tepi...corner lot..kekeke

    abg ngah:: ajak kak ngah p tgk nuuu...caik alasan nak turun KL jumpa kak ngah..kekekeke

    ReplyDelete

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...