Recent Posts

Search This Blog

Thursday, 3 March 2011

RUMAH SERAM SEKSYEN 2 SHAH ALAM - Episod 3

Assalamu'alaikum....

Selamat pagi semua. Kalau dalam bahasa Jepunnya...Mina-san Ohaiyo Gozaimasu! ^^
Hari ni aku masuk office lambat pulak. Huhuhu...tapi still sampai office before 8:30AM. Almaklum rumah sebelah office je pun. Kekekeke..

Ok ok sambung balik cerita seram rumah Seksyen 2 Shah Alam ye....

Lepas diorang tenangkan aku, kitorang decide nak buat apa sekarang sebab sekarang ni dah jam 3 pagi. Nak mintak tolong tok imam, rumah tok imam pun kitorang tak tau. Nak minta tolong jiran, kiri kanan rumah kitorang Cina. Last last Salleh ajak lepak Restoran Hakim je sampai pagi. Bunyinya macam senang tapi masing masing semua tak pakai baju. Pastu pakai boxer dengan kain pelikat. Mau tak mau terpaksalah jugak kitorang masuk rumah tu balik sebab nak ambik seluar, wallet dengan kunci motor.

Oleh sebab bilik si Bob dengan Naim je yang kat bawah, maka kitorang decide le nak pinjam baju dengan seluar dia. Masing masing da takut nak naik tingkat atas. Wallet pun aku tinggal. Masing masing pakat guna duit Naim dulu. Nasib baik kunci motor kitorang sangkut kat dinding (tempat penyangkut). Masa nak keluar dari rumah tu, Wak pulak perasan ada budak perempuan kat pintu dapur tengah senyum sambil melambai tangan kat dia. Yang aku pulak boleh terperasan budak tu jugak sebab aku tengok muka Wak dah kejung dan pucat lesi. Sekali budak tu senyum rasa macam nak terkincit dalam seluar la...kepala lutut aku menggigil sampai kat Restoran Hakim!!!!


Lepas sampai kat Restoran Hakim tu, masing masing sibuk bukak cerita termasuk dengan aku sekali la. Mula mula Wak cerita la, malam tu lebih kurang jam 12 lebih, dia sibuk download lagu tiba tiba ada bunyi macam orang baling batu kat tingkap bilik dia. Bila dia jengah, dia nampak ada seorang perempuan duduk kat atas pokok kayu ara sebelah rumah tu, pakai baju putih, kekuningan, koyak koyak, rambut panjang. Yang sadisnya, perempuan hodoh tu boleh senyum kat dia pulak. Wak ni apa lagi tutup tingkap bilik dia terus nak keluar pegi bilik aku la kononnya. Malangnya, lagi sekor pulak hantu duduk kat depan pintu bilik dia tapi kali ni hantu budak. So dia ambik keputusan terjun dari tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik je tak patah.

Azmi 'dagu' pulak cerita la yang dia nampak ada budak perempuan melambai tangan kat dia (yang ni, aku pun kena jugak ok). Aku confirm yang budak ni bukan manusia sebab aku tengok kaki dia tak ada!!! Sam pulak cerita dia nampak hantu tu kat siling rumah!! Bila bukak mata je, hantu tu betul betul eye-to-eye dengan dia. Kiranya masing masing semua kena kacau la ni. Dan aku orang yang last cerita.

Aku cakap la yang aku kena tarik dua dua kaki masa tido sampai kepala aku terhental kat lantai. Pastu aku cakap le yang aku nampak diorang tengah layan DVD kat hall tapi si Azmi tiba tiba menyampuk "Bila masa pulak kitorang tengok DVD ni??" Rupa rupanya tak ada orang pun yang tengok DVD pagi tu!! Dah tu sape yang aku nampak? Haru betul!!! Kaki aku yang dari tadi menggigil makin bertambah tambah kuat menggigil.


Wuwuwuwu....aku yang baca banyak kali dah ni pun sesekali ulang baca balik....meremang jugak bulu roma aku ni...ok lah kawan kawan...kita sambung kat next episode ok? Jangan risau....masih panjang lagi cerita ni. Hehehe...Till we meet again guys! ^-^

UPDATE 21/10/2011 : SEMAK SINI UNTUK PENJELASAN

No comments:

Post a Comment

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...