Recent Posts

Search This Blog

Wednesday, 2 March 2011

RUMAH SERAM SEKSYEN 2 SHAH ALAM - Episod 2

Assalamu'alaikum

Sebelum aku blogging ni...aku kena usha dulu depan belakang, ada orang ke tak dok skodeng aku sekarang ni...?! Hmmm line clear! Wahaha...aku mengantok! Tengok skrin pun dah bertindih tindih semua huruf dalam tu. So, aku ambik kesempatan ni post something on my wall seperti yang dijanjikan. Ehehehe...

Cerita semalam sampai mana ye? Haaa pasal 3 syarat tu kan? Ok ok...jom kita sambung bercerita....

Malam pertama duduk rumah tu kitorang tak tido sebab semua sibuk punggah dan kemas barang, layan DVD Korea. Cerita seramnya start masa hari kedua. Tak payah tunggu malam, siang siang pun kitorang dah kena kacau. Azmi 'dagu' orang first kena.

Masa tu baru jam 10:30 pagi (anggaran aku la), si Azmi ni bangun nak memerut. So dia pegi la toilet bawah tu tapi dalam toilet ada orang (sebab pintu tutup). Toilet atas pulak rosak, tuang rumah kata nanti dia betulkan. Tunggu punya tunggu, tak keluar keluar orang dalam toilet ni. Jadi Azmi ni memekik la suruh cepat sikit keluar sebab dia tak tahan. Akibat jeritan si Azmi ni, habis satu rumah bangun pegi tengok peehal. Yang peliknya, kitorang berlapan semua ada, habis tu sape yang kat dalam toilet tu? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi orang flush jamban lagi....dalam ramai ramai ni, Lan sorang je yang berani sikit (mungkin pasal dia ni keturunan Bugis kot), dia pegi rentap pintu toilet tu sampai terbuka. Tak ada orang tapi dari kesan yang ada, pintu tu memang dikunci dari dalam. Last last si Azmi tak jadi berak....mungkin pasal takut kot.

Malam tu kitorang kena lagi teruk.

Masa aku nyenyak tido malam tu, tiba tiba jek ada orang tarik kedua belah kaki aku sampai jatuh katil. Kepala aku terhentak kat lantai!! Ape lagi, hangin la aku sebab ingat budak budak nak buat pedajal kat aku tapi bila aku bangun tak ada orang pulak. Yang ada cuma si Lan yang tengah membuta kat katil atas. Aku tak rasa Lan yang buat sebab confirm dia tido mati. Bila aku
keluar bilik, aku dengar budak budak tengah ketawa. Rupanya diorang tengah layan DVD kat hall bawah. Aku pun masuk balik bilik sebab still bingung lagi tapi baru aku terperasan masa aku tengah jengah ke bawah tadi aku perasan Lan ada!! Bukan ke tadi aku nampak dia tengah membuta dalam bilik? Ahhh sudah!


Dengan perasaan berani berani takut aku tengok atas katil Lan ada bonjol bawah selimut, kiranya macam ada orang la. Aku tarik kain selimut tu and guess what?? Ada batu nisan yang dah retak retak dan automatik bilik aku diselebungi bau hapak dan hanyir yang sangat sangat kuat!!!


Masa ni korang jangan tanya aku la ape aku buat sebab kalo menda ni jadik kat korang pon tak akan korang nak stay lagi dalam bilik tu betul tak? Aku rasa kaki aku da tak jejak tanah da sebab lari laju sgt. Ak lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb nk gtau member2 ak la kononnya tp yg macam haram jadahnya member ake sorang pun dah tak ade kat hall. Nak tau diorang kat ner? Semua da duduk kat luar umah!! Rupanya diorang awal awal lagi da kena kacau. Yang lak-hanat nye, tak ade sorang pon kejutkan aku....taik betul diorg ni.

Ok...aku dah hilang mengantok...aku stop dulu story kat sini ye..Wakakaka lain kali doakan aku terus terus mengantok ye kalau nk aku sambung bercerita panjang panjang sikit...

Papaiiii....^-^

UPDATE 21/10/2011 : SEMAK SINI UNTUK PENJELASAN

No comments:

Post a Comment

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...