Recent Posts

Search This Blog

Friday, 28 March 2014

Addicted to 2 DAYS 1 NIGHT!!



ASSALAMU'ALAIKUM

Selamat petang kaliannn~ hehehe
Ada sesiapa kat sini minat dengan variety show?
Family Outing?
Running Man?
Sesiapa yang berminat dengan rancangan sebegini, boleh cuba tengok rancangan ni pulak yee..

Haaaa gambar di atas tu South Korean reality-variety show terbaru yang aku tengah tergila-gila.
2 Days 1 Night Season 3

Aku tak tengok Season 1, Season 2 tengah tengok sekarang ni tapi aku rasa Season 3 paling best!!!


Refer gambar karikatur di atas, dari kiri, Cha Tae-hyun, Jung Joon-young, Defconn, Kim Joo-hyuk, Kim Jong-min dan paling kanan Kim Jun-ho (kalau salah eja minta maaf ye)
Tae-hyun bapa kepada 3 orang anak juga pelakon dan Jong-min bujang terlajak juga seorang penyanyi, merupakan casts dari musim sebelumnya di bawa ke dalam rancangan ni untuk Season 3.

Joon-young - penyanyi
Defconn - rappers
Joo-hyuk - pelakon
Jun-ho - komedian



Moto rancangan ni 'Real Wild Road Variety'. Konsep utama adalah untuk memperkenalkan pelbagai tempat yang menarik di seluruh Korea Selatan.
Sesambil buat road tour tu, akan ada permainan that they have to accomplish it to get a reward either sleeping indoor otherwise outdoor in a cold weather.
Ada macam-macam lagi reward,punishment yang dorang dapat...

Boleh subscribe KBS World TV di YouTube, every episode of each week akan dimuat naik di situ.
Kat situ la jugak aku dok hadap pun selama ni..hehehe

Bagi sesetengah pihak mungkin tak nampak moral of the value dari show sebegini selain dari hanya sekadar untuk hiburan kan?
Tapi bagi aku, rancangan seperti ni lah membantu aku untuk kenal negara orang.
Culture, believes dan tak ketinggalan lifestyle dorang.
Almaklum kurang mampu untuk menjejakkan kaki ke sana cukuplah sekadar tengok di rancangan-rancangan seperti ni.

Quite interesting sebenarnya. Cara bergurau, cara bercakap tak jauh beza dengan kita masing-masing bertoleransi.
Tapi mungkin ada sesetengah pihak akan berfikiran begini!
"Dalam TV bolehlaaaa...semua tu lakonan jee..."
Kalau dah gitu kekdahnya then tak payah la tengok. Aku tak paksa. Hehehe.
Setiap orang lain minatnya kan...setujuuu?? Hehehe..



Selamat menonton!

2 comments:

  1. Replies
    1. joon-young bila tgk banyak kali ada iras raja la pulak kan? hahahaha...

      Delete

What's on your mind?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...